Tamogatóinknak


Számos formája van annak, hogy adományával támogassa a Dunakeszi Jézus Szíve Plébánia munkáját. A választott forma elsősorban az egyéni indíttatáson múlik. Kérem, vegye fontolóra, hogy az alábbi lehetőségek közül melyik megoldás a legkedvezőbb az Ön számára.
Bármelyiket részesíti is majd előnyben, kérjük, hogy az adóbevallásnál a civil szervezetek számára felajánlható 1%-nál mindezektől függetlenül gondoljon ránk, és ha teheti válassza a egyházközösségünk támogatását!

1+1% felajánlása

Templomunk felújítására és egyházunk részére az adóbevallás EGYSZA nyilatkozatán a következők szerint jelöljék:

A kedvezményezett adószáma: 18673766-1-13.
A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház.

Felhívnánk szíves figyelmét, hogy a megváltozott jogszabályok következtében magánszemély adományozás alapján nem jogosult adójóváírásra. Azonban cégek számára társasági adó kedvezmény igénybe vehető. Közhasznú szervezet támogatása esetén az adomány 100%-a egyéb ráfordításként elszámolható, valamint az adomány értékének 20%-a csökkenti az adóalapot. Az adókedvezmény tartós adományozás esetében még jobb feltételekkel vehető igénybe: az adomány 100%-a egyéb ráfordításként elszámolható, továbbá az adomány értékének 40%-a csökkenti az adóalapot.

Az adózó akkor csökkentheti az adózás előtti eredményét, ha rendelkezik a közhasznú szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. (Az adományra vonatkozó igazolás egy olyan igazolás, amelyet az adományt szerző civil szervezet állít ki.)

További támogatási lehetőségek

ALKALMI ADOMÁNYOK
Postai csekkes készpénz befizetéssel azaz sárga csekken való befizetés továbbra is népszerű és kényelmes megoldást biztosít. A sárga csekkek a Templom kiadványokat tartalmazó asztalán megtalálhatóak, illetve a sekrestyében is kérhető. Banki átutalással is nagy örömmel fogadunk felajánlásokat az alábbi bank számlaszámra: Dunakeszi-Gyártelep Plébánia CIB bank: 10700653-44089904-51100005.

HAGYATÉKOLÁS
Amennyiben hagyatéki eljárás útján az egyházközösség számára kívánnak felajánlani tulajdont, ez esetben is köszönettel fogadjuk nagylelkűségüket. Kérésre ennek bonyolításához is biztosítani tudjuk az ügyvédi szakértelmet.

ÖNKÉNTES MUNKA
A templom, illetve a plébánia közösségét nem csak anyagiakkal támogathatjuk, de saját munkánk felajánlásával is. Nagy örömmel várjuk azok jelentkezését és közreműködést, akik képességükhöz/elfoglaltságaikhoz igazodóan szívesen vennének részt különböző szervezési és templom-szolgálati munkákban. A lehetőségekről a sekrestyében lehet további felvilágosítást kérni.