Enni adok - Enni kapok - ételdoboz program


Plébániánk világi egyháztanácsa döntött arról, hogy csatlakozik az Enni adok - Enni kapok kezdeményezéshez, és helyet biztosít egy bárki számára hozzáférhető (kihelyezett) ételdobozhoz, mely a helybéli szegényebb sorsú embertársaink részére kínál átmeneti étkezési lehetőséget a helybéli közösség (anonim és önkéntes) élelmiszer adományai révén.

A kihelyezett élelmiszer dobozon feliratok jelzik majd, hogy milyen emberi fogyasztásra alkalmas pl.: tartós élelmiszert, pékárút, zöldségeket, édességet lehet a dobozba helyezni, melyet a plébánia önkéntes munkatársai heti rendszerességgel ellenőriznek/felügyelnek.

featured featured

Nagy szeretettel várjuk egyfelől a kedves testvérek fel nem használt, esetleg megmaradó ennivalóit. A dobozba, bármikor és bárki elhelyezhet élelmiszert. Hasonlóképpen rászoruló testvéreinket is szeretettel kérjük, hogy szükségleteik szerint vegyék ki a dobozból azokat a termékeket, amelyeket el fogják fogyasztani még azon a napon.

Szeretettel várjuk olyan munkatársak jelentkezését, akik heti egy nap vállalják a doboz tartalmának egyszeri átvizsgálását és szükség esetén a doboz rendezettségét/takarítását. Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet Somogyi Leventénél aki a megbízott koordinátor feladatát látja el. Elérhetősége: (30)386-9898 vagy e-mailben: dk.jezussziveplebania{kukac}gmail.com

További dokumentumok:
 • Enni adok - enni kapok program szabályzata
 • Színkódok rendszere - segítők számára
 • 1 sz. poszter
 • 2. sz. poszter
 • Szórólap
 • A felajánlások és adományok rendje plébániánkon


  Az oldalra felkerülő holmik ingyenesen, azaz ellenszolgáltatás nélkül cserélnek gazdát. A holmik állapotát, mennyiségét és egyéb tulajdonságait a felajánlók leírásai alapján állítja össze a plébánia.

  A felajánlásokat valamint bármely holmi elviteli szándékát e-mailben lehet jelezni: dkjsz.karitasz@gmail.com e-mail címre küldött levélben.

  Szeretettel hívnánk fel a figyelmet, hogy kizárólag olyan terméket tudunk a karitász keretében megjeleníteni, amely összeegyeztethető a keresztény lelkiséggel, illetve sem törvénybe vagy egyéb jogszabályba nem ütközik. A plébánia minden esetben fenntartja magának a jogot, hogy csak az általa jóváhagyott holmik kerülhetnek fel az oldalra.

  Azok számára, akik egy-egy holmihoz szeretnének hozzájutni, annak elszállításáról maguknak kell gondoskodniuk. Postai úton történő eljuttatás nem lehetséges! Mind az adományozóknak mind a rászorulóknak nagy örömmel segítünk az átadás-átvétel tekintetében megőrizve az résztvevők anonimitásását igény szerint.

  Jelenleg elvihető holmik:

  Nincs