Hitoktatás plébániánkon


2023/24 tanévre vonatkozó hitoktatási rend az alábbiak szerint alakul:

A hit- és erkölcstan tantárgyak oktatása a közoktatási intézményekben zajlik, a tanulók órarendjében rögzített idősávban. Ezen felül pedig a plébánia hittantermében az elsőáldozásra készülő gyerekek számára felkészítő foglalkozásokat tart Vidra Árpádné (Anna néni) hittantanárnő.

Időpontok:
SZERDÁN: 16:00-17:00 óra között és 17:00-18:00 között valamint 18:00-19:00 óra között tetszőlegesen jöhetnek az elsőáldozásra készülő iskolások.
CSÜTÖRTÖKÖN: 15:00-16:00 óra valamint 16:00-17:00 óra között pedig szimtén az elsőáldozásra készülő gyerekek számára van hittanfoglalkozás.

Elsőáldozásra és bérmálkozásra felkészítő tananyag a dokumentumtárban találhatóa vonatozó cím alatt: (kattintson ide)

Hitoktatóink:
Vidra Árpádné (Anna)
Telefonos elérhetősége: 06-70-941-5773
E-mail: vidraanna@gmail.com

A hittanfoglalkozások plébániai helyszíne: Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági ház hittantermében.
(A templom épületének bal oldalsó bejáratán közelíthető meg a Szent Imre terem.)

Kedves Szülők! - 2024 tavaszán az elsőáldozásra készülők számára fontos információ:


Kedves Testvérek!
Szeretnénk tájékoztatni a kedves híveket, hogy plébániánkon a 2024 május utolsó vasárnapján szokásos elsőáldozás várhatóan megtartásra kerül, amennyiben a járványügyi helyzet engedi.


Általánosságban szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy harmadik osztályt végző iskolások a tanév végén elsőáldozáshoz jarulhatnak templomukban. A hit- és erkölcstan órák ehhez egy jó alapot adnak, ami a plébániai hittannal is kiegészül, mely már 2023 őszén kezdődik el. 2024 tavaszától pedig a plébános atya vezetésével folytatódik szombatonként.

Az elsőáldozás vasárnap szokott lenni plébániánkon a nagymise keretében (9:30-10:30 között utána agappé). Az erre az alkalomra történő felkészülés minden szombaton 9:00-10:00 óra között zajlik a plébánia Szent Imre ifjúsági termében a plébános atya vezetésével.

Kérjük a szülőket, hogy ezekre a foglalkozásra feltétlenül hozzák el az első áldozásra készülő gyermekeiket. A gyerekeknek szóló felkészülő anyagok a dokumentumtárból (kattintson ide), letölthetők és pótolhatók, ha esetleg elvesztenék őket.

Az elsőáldozásra az érintett szülők 5000 Ft./gyermek hozzájárulást fizetnek idén, mely összeg minden szokásos járulékos kiadást fedez.

A elsőáldozásra készülők fehér ruháit (albákat) a plébánia biztosítja, azt külön nem kell megvenni a szülőknek. Az ruhák kiadására a elsőáldozási szertartást megelőző szombaton kerül általában sor. Kérjük, hogy a ruhákat az alkalomra illő módon készítsék elő (mosás, vasalás).

Az elsőáldozás napján fényképész készít képeket a gyerekekről, aki igény szerint külön is rendelkezésre áll pl.: családi és további fényképek készítésére. Továbbá, aki szeretne több fénykép kópiát rendelni gyermekéről azt, majd a sekrestyében teheti meg egy megrendelő lapon, melyről időben tájékoztatjuk a szülőket.

Az elsőáldozás napján a szentmise és a szertartást követően a plébánia nagytermében az elsőáldozók és szüleik agappéra gyűlnek majd össze, ahol kakaó és kalács várja a gyerekeket.

Az elsőáldozásra készülő gyerekeket további kiegészítő/felkészítő foglalkozásra is nagy szeretettel várjuk, heti 1x1 órában. Ezeket a foglalkozásokat a hittan tanárnő tartja. Nála lehet érdeklődni a pontos (az adott félévre vonatkozó) hittan időbeosztásról.

Nyári hittantábor 2024


Kedves Szülők és kedves Gyerekek! Tervezzük hogy 2024 nyarán is 5 napos hittantábort szervezünk, ami várhatóan 2024. júniusában lenne megtartva a Gyártelepi Plébánián - de ez még változhat! A tábor napjain 8 órától 17.30-ig tart, ügyelet 7.30-tól lesz. Tízórait, ebédet és uzsonnát biztosítunk. Sok programmal várom a gyerekeket. Iskolára készülő gyerekek is jöhetnek elsősorban 6-13 éves kor között. Elérhetőségeim: 06 70 941 5773, vidraanna@gmail.com, és Facebook (Anna Vidra)Szeretettel: Vidra Árpádné Anna néni------------------------------------------------------------------

Hitoktatás felnőtteknek és bérmálkozás felkészítés

Nap Időpont Részletek
Minden csütörtökön 17:00-18:00 Bibliamagyarázat felnőtteknek a Szt. Imre ifjúsági házban. Tartja: Szádóczky Károly plébános atya
Minden hétfőn 16:00-17:00 Bérmálkozás felkészítés a Szt. Imre ifjúsági házban. Tartja: Szádóczky Károly plébános atya

Imacsoportok - felnőtt katekézis

Közösségünkben több apró 4-10 fős imacsoport működik ahol Szentirás értelmezés zajlik. Nagy nagy örömmel segít plébániánk akolitusa Somogyi Levente mindazoknak, akik szeretnének kis keresztény közzösségbe tartozni és hetente/ kéthetente/ havonta összegyűlni, hitünk teljesebb megéléséért. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a csoportokban folyó lelkiség bizony sok-sok örömet és erőt képes adni a mindennapokrhoz is.


Felnőtt keresztelés/elsőáldozás

Azok a (felnőttek), akik szeretnének megkeresztelkedni és/vagy elsőáldozásban/bérmálásban részesülni az alábbi linken keresztül kaphatnak tájékoztatást a felkészülés folyamatáról és menetrendjéről. Kattintson ide »